marttijnwout.reismee.nl

Chiloe-eiland

Hallo allemaal,

Jullie hebben al even niets meer gehoord, omdat wij drie dagen op de boot hebben gevaren. De boot ging van het zuiden van Chili naar Puerto Montt. Op de boot hadden we twee hele leuke vriendjes: Gaia (9 jaar) en haar broertje Elio (4 jaar). Zij kwamen uit Parijs, maar konden ook goed Spaans praten. Vooral Mart kon al aardig wat terugpraten; zo snapten we de spelletjes die we samen deden.
Toen we van de boot afgingen hadden we een stukje gereden en toen moesten we weer op een veerboot. Daar zagen we zeehonden en dolfijntjes. Nu zijn we op een eiland (Chiloe). We hebben eerst gekampeerd, maar toen ging het regenen. Nu zitten we in een huisje met een bad. Ik heb net met Wout in bad gespeeld, en nu zit Mart erin.
Gisteren zijn we naar het verjaardagsfeestje van Gaia geweest. Die werd 10 jaar en die zit in een ander dorpje op het eiland. We hebben buiten tikkertje gedaan en veel chips, taart en snoepjes gegeten. Vandaag zijn we kerkjes gaan kijken. Die zijn helemaal van hout. Ze zijn wel mooi, maar er zijn er ook veel dicht. We gaan er nog een paar bekijken en dan hopen we weer te kunnen wandelen.

Groetjes, Tijn
p.s. Goed he, van Ajax, dat ze van PSV gewonnen hebben!!
Bekijk hier ook onze laatste video 'game over': http://picasaweb.google.nl/lh/photo/AMb_uo9O-ddgZyXjbfc6zg?authkey=Gv1sRgCN2qtcTn_KeyMw&feat=directlink

Hallo allemaal,

Eindelijk was het zover: wij gingen met de boot naar de pinguins. De pinguins waren heel mooi en ze zaten op de rotsen in de zee. We hebben ze uit de zee zien komen en de rots oplopen. Verder hebben we zee-otters gezien, veel andere vogels en zeehonden. Er was ook een meneer op het strand die allemaal krabben gevangen had. Het was mijn mooiste dag.

Groetjes, Wout

Na een week op Chiloe-eiland gaan we nu met papa en mama van het eiland af. We gaan terug naar het gebied met de vulkanen, waar we ongeveer begonnen zijn, twee maanden geleden. De Osorno-vulkaan hebben we nog niet gezien, dus daar gaan we nog een paar dagen wandelen, voordat we terug gaan naar Peter Koenen. Tot later.

Oma en opa Horst

Kerels,
Het was weer heerlijk om iets van jullie te horen en te zien. Dat was weer een hele bootreis. Jullie kunnen nu weer goed op het land rondrennen. Voor Tijn kunnen we meedelen dat het goed gaat met Ajax. Die hadden zondag met 5-2 gewonnen van RKC en Twente En PSV hadden gelijk tegen elkaar gespeeld ( 1-1 ). Twente staat nu bovenaan en 4 punten voor op Ajax en 5 op PSV. Ajax staat ook in de bekerfinale tegen Feyenoord.
Nu zitten ze met de moeilijkheid hoe ze het met de supporters moeten doen bij de finale in Rotterdam. Wout, oma geniet nog iedere dag van dat mooie bloempje dat ze van jou gekregen heeft. Mart, jij bent zeker de aanvoerder straks als jullie naar de vulkanen gaan. Dan leer jij aardrijkskunde in de praktijk en heb je voor die dag genoeg les gehad.
Wereldreizigers, dikke kussen uit Horst.

ingrid

He lieve mannen!!

Samen met Jack en Niels (?!) heb ik al jullie foto's zitten bekijken. Iedere keer denk ik, het kan niet mooier, maar ja wel, het kan steeds weer mooier! Kan me herinneren dat ik ooit in Nieuw Zeeland naar pinguins heb zitten kijken. Wout, ik kan me helemaal voorstellen dat je dat de mooiste dag vond. Ik vond het ook helemaal geweldig, ze lopen en zwemmen zo grappig!
Fijn dat we weer wat van jullie hebben gehoord, ik kijk regelmatig even op mijn mail of we een berichtje hebben dat er weer een verhaal of nieuwe foto's op de website staan.
Met Niels gaat alles goed, hij is nu 5 weken en al 1 kilo (!) aangekomen, hij weegt nu al 3700gram! Afgelopen 2 dagen was het hier eindelijk ook weer eens lekker weer en daar geniet Jasper ook van, hij heeft de héle dag in de zandbak gespeeld. Opa en oma weten hier alles van, die hebben namelijk gisteren de hele dag samen met Jasper zand geschept!!

Hele dikke kus van mij en ook van alle mannen hier!!