marttijnwout.reismee.nl

Voetbal en een kapotte auto

Voetbal

In San Pedro hebben we in het café naar het voetballen gekeken. Nederland moest tegen Uruguay. Er waren mensen voor Uruguay en er waren mensen voor Nederland. De mensen van Uruguay juichten heel hard. In de rust hebben we een ijsje gegeten. Het was heel spannend, maar we hebben gewonnen. En nu zingen we in de auto het liedje 'Majesteit' met Guus en Youp mee. We hopen dat oranje kampioen wordt.

Groetjes, Wout

Kapotte auto

We zaten in San Pedro met de auto die het niet deed. Papa moest naar de muy feo stad Calama (100km) om een thermostaat te kopen voor de auto. Toen die erin zat gingen we met de auto de berg op rijden. Maar de motor werd nog steeds te heet. We moesten weer terug naar de garage. De ventilator draaide niet meer. We moesten nog een nachtje blijven terwijl de meneer de ventilator gemaakt heeft. Dat was niet zo erg, want het was een fijne cabaña en nu konde we ook Duitsland nog zien verliezen van Spanje. Daarna konden we gaan.

Groetjes, Tijn

Argentinie

We zijn eindelijk de pas naar Argentinie overgekomen. De auto heeft het gehaald. Ik heb gelijk mijn leesboek gepakt. Helaas moesten we weer over de grens. Dan moeten ook wij de auto uit om ons te laten zien en moet ik mijn leesboek weer opzij leggen. Heel irritant. Twee dagen geleden kwamen we de pas niet over. De auto werd voortdurend te heet. En vandaag wilden we het nog eens proberen. En gelukkig is het vandaag gelukt. Bij de pas zag het er raar uit. Er lag sneeuw terwijl er strakblauwe lucht was. We hebben ook ijs gezien. En toen we omlaag reden zagen we supergrootte rotsblokken waar ik wel 10 keer in pas. Het leek net of ze elk moment konden omvallen. Toen ik mijn boek bijna uit had moesten we nog over de Argentijnse grens. Die was op 4200 m. We hebben daar coca thee gedronken (goed tegen de hoogte en lekker warm) en broodjes gegeten. Daarna kwamen we over een heel groot zoutmeer. Er was een graafmachine en er waren mensen met houweel en schep aan het werk. Uiteindelijk zijn we in Tilcara in een cabaña terecht gekomen. Het is net een echt vakantiehuis.

Groeten, Mart

jarne

bij ons is het 32 graden

Nick

Hoi Tijn,

Ik kijk nu de wedstrijd Duitsland Uruguay. Het is nu rust en de stand is 1-1. Het is hier heel warm en het gaat straks misschien onweren. Het flitst nu al.
Ik hoop dat je snel terug komt. Dan kunnen we weer samen voetballen. Ik Jesse, Tycho en Tjeerd missen je in het team.
Tot in groep 5/6
groetjes Nick

Opa en Oma Haarlem

Jongens,jongens, wat zijn jullie enorme klimmers geworden, jullie zijn haast net zo goed als Ronald Nahr, dat is een heel bekende klimmer, dat zal Pap en Mam wel weten en jullie vertellen.
Overigens hoeveel potten pasta's heeft Mama wel niet mee genomen uit Holland???
Geintje, want dat eten ze dus ook in Zuid-Amerika!!!
Dikke kussen voor jullie alle vijf

juf Ria

Hallo allemaal,

Ik wil iedereen nog even laten weten dat de sponsorloop van de BVM voor de Ninos-stichting in Peru het mooie bedrag van €3723,88 heeft opgeleverd.
We zijn trots op het resultaat en hebben het geld deze week overgemaakt.Helaas heeft het wat langer geduurd voordat alle enveloppen weer binnen waren.
Nu nog even opruimen en dan beginnen wij ook aan onze vakantie.Het vakantieweer is er al .Hopelijk blijft het zes weken lang zo.
Groetjes en tot na de vakantie,
Juf Ria

Esra

Hoi Mart Tijn en Wout weet jullie dat spanje werledkapioen is van wk he? en ik ga door naar groepo 5 we krijgen kominatie klas gr.5 en gr6.

annicka

hoi tijn ik weet dat je al treug bent maar het leek me leuk om even te kijken op jou en de websajt doei tijn en mart en wout