marttijnwout.reismee.nl

Terug bij Peter Koenen.

Toen we naar Peter Koenen (vriend van papa) gingen, reden we eerst langs Valdivia. Papa parkeerde de auto en een meneer op de parkeerplaats zei dat er twee zeehonden in het water zaten en één zeeleeuw. Mama en ik zagen dat de zeeleeuw in het water sprong. Daarna gingen we naar de vismarkt. De visboeren gooiden de vissenkoppen naar de zeeleeuwen. Ook waren er gieren die de restjes vis kwamen eten. Later gingen we eten in een restaurant: frietjes met zalm. Helaas lustte ik geen zalm, maar de frietjes waren erg lekker (met ketchup en mayonaise)!
Groetjes, Wout

Bij Peter Koenen zijn we terug gegaan naar de school Escuala Huife. Van het geld dat papa in Nederland had opgehaald hadden we in januari een waterslang gekocht voor de school, zodat ze in de winter ook stromend water in de school hebben. De waterslang was inmiddels afgeleverd en twee meneren hadden een geul gegraven van 700 meter lang, waar de slang in moest komen te liggen.
Toen we binnen kwamen kregen we broodjes met boter, suiker en jam. De kinderen (23 in totaal) verblijven op de school van maandag t/m vrijdag en slapen er ook.
Papa, Wout en Tijn zijn met de waterslang gaan helpen. Mama en ik bleven bij de school en hebben gezien hoe de kinderen gewerkt hebben. http://picasaweb.google.nl/lh/photo/tW4N6di1yU0u8tsQiB1Rfg?authkey=Gv1sRgCN2qtcTn_KeyMw&feat=directlink
Daarna zijn we buiten gaan spelen met de nieuwe bal die we cadeau hebben gegeven. We deden geen voetbal maar een soort basketbal. Ik werd steeds fanatieker. Toen de pauze voorbij was kregen we appelsap en een broodje manjar. Daarna zochten we op waar Nederland was op de wereldbol. En ik had verteld dat Nederland evenveel inwoners had als Chili. Daarna keken we nog tv totdat papa, Wout en Tijn terug kwamen.
Groetjes, Mart

Papa, Wout en ik (Tijn), gingen met de stieren mee en de stieren trokken een kar met de waterslangen. Ik mocht met papa's fototoestel foto's maken. We moesten door de blerrie. http://picasaweb.google.nl/lh/photo/L_oFfa1Za776C2C3Pv9UWw?authkey=Gv1sRgCN2qtcTn_KeyMw&feat=directlink
Wout en ik mochten achter op de kar en dat ging holderdebolder. We hebben de slangen naar de geulen gebracht en daar neergelegd. De meneren gaan de slang in geul leggen. Wij zijn toen achter op de kar met de stieren terug gegaan naar mama en Mart.
Groetjes, Tijn.

ingrid

He lieve neven!
Hebben weer zitten genieten bij de foto's en jullie verhalen. De filmpjes hebben we ook alvast bekeken, maar dat gaan we morgen nog een keer doen. We konden namelijk niks erbij horen, omdat Niels heel hard in onze oren aan het "toeteren" was.
Binnenkort stuur ik jullie op het mailadres nog een foto van "Jasper bij de vulkaan"................

Hele dikke kussen van ons allemaal!

Oma en opa Horst

Harde werkers,
Vanavond zijn wij teruggekomen uit Esch (meer dan drie uur getraind met Willem) . Nog even op de computer gekeken en wat een verrassing: een hele hoop berichten. Oma is net heel tevreden met de verslagen en foto's naar beneden. De verzameling is al groot ! Wat een werkzaamheden voeren jullie al allemaal uit. Aanleggen van waterleidingen, stierentemmen en ook Tijn is al goede verslaggever. Maar twee heren zijn die Wout en Tijn wel. Als het door de blerrie gaat, zitten ze achter op de kar. Dan moeten die stieren nog harder trekken. Mart is al een hele meester. Rekenen en aardrijkskunde geeft die al. Dat ziet er al geweldig uit. Rustig de armen over elkaar als de kinderen werken. Over het achterhoofd krabben als er een moeilijke vraag komt. Als je terug bent kun je ons les geven over Chili. Dadelijk gaan we naar de tweede helft van Barcelona - Arsenal kijken. Voor de eerste helft hadden we geen tijd. Jullie weten wel waarom.Oma komt net vertellen dat Barcelona bij de rust met 3 - 1 voor stond.
Heel veel lieve kussen voor deze vijf harde werkers.

Annemie

Hoi jongens,

Dus deze keer geen voetbal gespeeld?!
Hier zijn de kids nog steeds actief met hockeyen in de straat. Ben dus wel benieuwd of Toon later op hockey of voetbal gaat. Hij is nu nog steeds tevreden op de atletiek. Hij heeft nog geen wedstrijden mee gedaan, maar dat komt wel.
Fantastisch dat jullie zo goed geholpen hebben bij de school. Heel veel plezier nog...blijf heel veel foto's maken en filmpjes opsturen...bedankt voor de mooie postkaart! en bedenk alvast een leuk verrassingsfeestje voor jullie jarige mama! Geef ze een dikke knuffel van mij. Annemie

jesse

hoi mart tijn en wout bedankt voor de verhaalen en voor de foto's

groetjes van jesse

groep 4

Hoi Tijn,

We hebben samen met de klas jullie verhaal gelezen. Jullie doen wel veel goede dingen voor de mensen daar. We vroegen ons af hoe het broodje manjar smaakte, we weten niet wat dit is. Fijn dat we weer van jullie hebben gehoord.

groetjes van ons allemaal!

cars

hallo
hier een berichtje namens ons en cars.
we missen jullie hier wel hoor en zeker Cars.
heeft zijn eerste wedstrijden gespeeld in de zomercompetitie en dat is hem en zijn ploeg goed af gegaan.
Cars ziet er naar uit om weer met z'n maatje te kunnen tenissen.
jullie een nog steeds prachtige en voorspoedige reis toegewenst, wees voorzichtig, geniet en veel plezier.
Cars, Conita, Cees

esra

Hoi Tijn jullie zijn lang weg en we krijgen maandvring dese week en we zijn en keertje naar de slaapkamer geweest en Nina is jarig geweest op 8april en op 30 april krijgen we mei vakantie
met onse school en 2weeken zijn we vrij dan hebben we mei vakantie
Groetjes Esra

ans volders

Hallo Mart, Tijn en Wout,

Vanmiddag was ik op de BVM en heb het webadres van jullie gekregen. Ik heb net alle verhaaltjes van jullie gelezen. Geweldig wat jullie meemaken en zien. Gelukkig schrijven jullie alles op en maken jullie veel fotos om als jullie weer thuis zijn alles nog eens te kunnen beleven. Vanaf nu ga ik jullie volgen, ik vind het hartstikke leuk en mooi om dit op deze manier te lezen en te zien hoe het met julllie gaat.
Heel veel lieve groetjes en een dikke knuffel van jullie juffrouw Ans

Esra

Hoi Mart Tijn en Wout we haden maandviering en wij onse klas hadden dansje van de slaapkamer gedaan en hoe gaat het met jullie he.
Hebben jullie iets. Spanned gedaan he
en mark had en operatie en ik had en .
Twee glazen bloed prik gehad
en jammer.Als jij er niet was bij het maandviering he
mart tijn en wout. enwij mochten tweede zijn op de podium.Groetje Esra

Tijn ik mis je nu al

Esra

Tijn Vincent gaat naar anderre school . Om dat Vincent vindt het moeilijk in onse klas denk ik en wij heben een .
Project week van Hilsondis en we hadden woensdag .
Open avond toen mocht iederrren komen je famielie je broetjes of zusjes of je gezin.
Groetjes Esra