Cañon del Colca
Vanuit Arequipa zijn we naar de Colca-vallei gegaan. Daar hebben we genoten van de natuur (geiser gezien!) en van het leven op het platte land. Alles gaat hier nog zoals het heel lang gelden in Nederland ging...
Wij waren in het donker naar het feest gegaan. We hadden heel veel pret. We dansten om het vuur. Het waren grote vuren. De volgende dag gingen we met heel de familie en heel de familie uit het hostal naar het maïsveld. We hadden ezels mee op pad. We mochten op de ezel zitten. Toen we er waren gingen we aan de slag. Het was heel leuk. Weet je wat, ik ga het uitleggen. Je pakt een stokje. Je moet goed kijken want aan 1 stok kunnen meerdere maïskolven hangen. Het lijkt net een pakje, haha. Je doet de schillen eraf en daar is de mais. Hier zie je dat op de video: http://picasaweb.google.nl/lh/photo/7jIIlTMb_VVukCbVj1KwljMzPTNdqdbhNmCB-o8eGWA?feat=directlink
Het andere feest was iets minder. Maar er waren alleen stieren te zien.
De volgende dag gingen we rijden naar Cabanaconde. We reden laat naar Cruz del Condor. We hadden 6 condors gezien. Ik heb de condor op de foto.
De volgende dag gingen we lopen naar het zwembad. Het was een lekker bad. We hadden ook soep op. Op de terugweg was het een stevige klim. We hadden een paar condors gezien. Wout had op het paard gezeten.
Groetjes Tijn
lieve tijn en wout en mart
Ik wow dat ik ook om het vuur mog danste.
is het nog leuk.
ik ben vaandaag jaarig.
jij ook nog een fijne verjaadag.
succes nog met de reis
En nu maar soep eten,alleen van mais gemaakt zeker!!
Wat een geweldige tijd hebben jullie daar in de vallei weer door gemaakt en jij Wout , naar boven op de ezel, je bofte maar.
Jullie zien er anders prachtig uit in die mooie truien met de lama's er op.
Genieten jullie vooral verder en wij kijken dan weer uit naar het volgende nieuws vanuit Cusco, waar Opa en Oma ook zijn geweest.
Heel veel kussen voor jullie alle vijf.
Dag allemaal,
Wat een verhaal alweer Tijn, weer veel meegemaakt.
Wij zijn een week naar de Ardennen in Belgie geweest, dat was vorige week. Bij het huisje was een zwembad waar we elke dag zijn gaan zwemmen. Willem kan al de koprol onder water! Lise vindt het ook steeds leuker, ze mag bijna met echte zwemles beginnen. Er was ook een speeltuin, daarin stond een groot paneel met twee ronde gaten erin, eentje hoog en eentje laag. Daar moet je dan de bal proberen doorheen te schoppen. Meestal won Willem, soms wel met 12-9.
Verder zijn we uit gaan eten, ter ere van het diploma voor onze mama Lon. En natuurlijk hebben we ook moederdag gevierd, spelletjes gedaan, gewandeld en nog naar een grot geweest.
Nu zijn we allemaal weer aan het werk en naar school. Janne is vandaag de hele dag met haar klos naar het bas... ik bedoel, met de klas naar het bos.
Dit weekend gaan we de verjaardag van oma Horst vieren, maar ik kan niet verklappen wat ze cadeau krijgt, ze leest misschien dit berichtje ook wel... We gaan op zondag 23 mei, precies de dag dat jij jarig bent Tijn. We zullen zeker aan je denken en op jou proosten.
Nu ga ik weer stoppen met het verhaal, ik wens jullie alle vijf een goede reis naar Puno en Cuzco en ... Nu heb ik een quiz-vraag voor jullie:
Welke legende doet de ronde over de laatste Inca-heerser en de toren van de kathedraal van Cuzco?
Goede antwoorden kunnen op de site worden gezet of direct aan de wedstrijdleiding worden gemaild.
Succes!
Liefs van alle vijf voor alle vijf, Erik
Ontdekkingsreizigers,
We waren blij weer wat van jullie te horen. En dan de foto's en video's ! Van sommige foto's krijg je al hoogtevrees als je er naar kijkt. Die foto's van de condor waren ook heel knap genomen. Dat is weer eens wat anders dan de mussen en merels hier. Hebben jullie ook mogen snoepen van die mais die geoogst werd ? Mart zou zo naar het wereldkampioenschap van het voetballen kunnen om daar als verslaggever op te treden. Dat zou een enthousiast commentaar worden. Tijn, jij had met die stieren moeten gaan vechten of voor de stier moeten wegrennen. Dan zou je het een geweldig feest hebben gevonden. Wout, die foto van jou op de ezel was geweldig. Dat was echt : Wout op de vlucht in Peru. Vandaag hebben we onder het wandelen een berg van 20 meter hoog beklommen. Daar zullen jullie wel hard om moeten lachen en in koor zeggen : kippetje.
Veel lieve kussen voor allemaal.
Goed gewerkt familie van Vliet! Bedankt voor het mooie verslag van de mais. Brengen jullie wat mais mee? Toon vindt dat heerlijk! Leuk om ook video's te zien en zo jullie stem te horen.
Nog veel plezier stoere kerels!
Leuk hoor dat filmpje! Erg leuk om jullie even te horen en te zien bewegen ;-)
Afgelopen Hemelvaartsweekend was ik op kamp en heb ik voor het eerst (!) maiskolven op de barbecue gedaan. Eerder leek me dat niks maar nu leerde ik van Nick (van MM-kidzz) dat je er na het warmen op de barbecue boter op moet smeren. Kenden jullie die variant al? Echt het proberen waard!
GELUKKIGE VERJAARDAG!!!! Tijn geniet van deze dag, met speciale lekkernijen daar. Dikke knuffels en veel kussen.
hoi Mart
hoeveel tijdverscheel is het tussen hier en daar .
doei mart .
groetjes lisanne
gefeeliciteerd met je verjaardag tijn
groetjes van jesse