marttijnwout.reismee.nl

De wandelvierdaagse.

Hallo iedereen. Wij hebben een vierdaagse-trektocht gemaakt. De gids was Lus, de koks Cesar en Carlos en de paardenman Hilario. Lus was Wout`s beste vriendin van de trektocht. De vier dagen verliepen goed. We hadden twee kleine tentjes mee. We hebben geen druppeltje gezien! Alleen de vierde avond hadden we even mist. S`nachts was het wel heel koud. Het ijs zat s`morgens op de tent en zelfs op de paarden. Elke dag liepen Cesar en Carlos vooruit met de paarden om de tenten op te zetten en het eten klaar te maken. Wij hebben Lus ook Nederlandse liedjes geleerd. De liedjes van Lus zingen we elke dag. Na het voetballen hebben we rond het vuur gezeten. Lus en wij vonden het niet prettig om afscheid te nemen. Ook Cesar en Carlos deden de laatste dag veel met ons voetballen en zingen. Ook die vonden het jammer om afscheid te nemen.
Groetjes Mart.

Hier komt het verhaal van Wout en Tijn.
Wij hebben een vierdaagse wandeling gedaan. We hadden een gids en die was heel lief. Ze heette Loes. Er waren ook nog drie andere meneren, die voor ons kookte en de bagage op de paarden deed. De tweede dag was de bal van het paard gerold. Carlos moest heel hard de berg afrennen om de bal te pakken. Toen moest hij weer helemaal omhoog klimmen.
Loes heeft ons ook liedjes geleerd in het Spaans. Ik zal er een voorzingen: 'Sal, sol-sito, caliente me un poquito. Por hoy, por mañana, por todo la semana. Sol-sito, sol-sito'. Lus, muchas gracias por todos!! Nu mag Tijn vertellen.

Op dag twee gingen we op hoogte (3750m) voetballen met de Peruaanse kindjes in het dorpje. De meesten deden mee. Soms moest ik vragen of ze mee wilden spelen. De Peruaanse kinderen deden het heel goed. Sommige potjes heb ik zelfs verloren. We hadden uren gevoetbald. Papa zijn tas was een doelpaal, mijn pet de andere.
Op de derde dag mochten wij om de beurt op het paard rijden toen wij omhoog gingen naar de pass. Daar hebben we een torentje gemaakt van stenen voor heel de familie. Dat brengt namelijk geluk.
Onderweg heb ik een lasso gevonden van alpaca-wol. Die hangt nu aan mijn tas.

Groetjes van Wout en Tijn.

Opa en oma Haarlem

Lieve kids, we maakten in gedachten ook deze tocht weer mee door jullie foto's en verhaal!
jullie kunnen straks niet meer wennen als jullie weer naar school moeten, begin september. Of zal dat wel meevallen?
Gaan jullie dan op een ezel of paard naar school?
Dikke kus voor jullie vijfjes.

Oma en opa Horst

Voetballende bergbeklimmers,
In Peru moeten ze wel erg goed kunnen voetballen als ze van jullie kunnen winnen. Die hebben goed geoefend, want ze zullen wel zelf de bal opgehaald hebben als die de berg afrolde. Daar kan de bal een hele afstand afleggen, want daar hebben ze echte bergen en komt de bal een eindje. Hier in Nederland kunnen ze jullie hard gebruiken. Robben is ernstig geblesseerd. Nu staan ze te springen om een goede vervanger te krijgen. Goed gevoed zullen jullie ook wel zijn. Een kok was niet genoeg, meteen twee voor die hongerige baasjes. Het Spaanse zingen klonk goed. Helaas weten we niet waar het over ging. Ons Spaans is nog niet zo goed. De pet was doelpaal. Als Mart goed in het hoekje schoot was dat dan binnenkant paal of binnenkant pet ? Er zal dan wel een goede scheidsrechter moeten zijn om alles goed te zien met zo'n doelpalen. Weer een heel goede voortzetting van de reis en veel plezier.
Adios amigos , muchos Kussos de Olanda. ( niet alle Spaanse woorden zijn goed )

Ingrid

He lieve neefjes!!

Oh, ik zit hélemaal te genieten van jullie verhalen en foto's! Heb in die buurt ook 4 dagen gewandeld (een andere tocht) en weet dus wel hoe dat is. Echt super knap dat jullie dat gelopen hebben, want op die hoogte valt dat niet altijd mee. En dan ook nog voetballen daarna!!
We hebben gisteravond eerst de foto's bekeken en vanmorgen heb ik pas de verhaaltjes gelezen. Op de foto's hadden we al gezien wat een leuke, lieve gids jullie hadden, jullie zullen elkaar noooit meer gaan vergeten denk ik zo. En als ik opa binnenkort spreek zal ik hem wel even vertellen waar het liedje over gaat, gelukkig heb ik nog een beetje spaans onthouden. Alleen de melodie ken ik nog niet, dus ik kan het niet voor opa zingen, maar dat moeten jullie zelf maar doen als jullie weer skypen met opa en oma!!
Hier gaat alles nog prima, Nielsje wordt al een echte Niels! Kijkt vrolijk in de rondte en begint soms zelfs ondeugend uit zijn oogjes te kijken. Jasper geniet daar natuurlijk enorm van, want dat is echt een ondeugd. Op het dagverblijf kruipt hij uit zijn slaapzak, gaat zijn bedje afhalen en heeft zelfs al een keer de spijltjes uit het bed gehaald, zodat hij eruit kon kruipen!!

Geniet lekker verder van alles wat jullie meemaken en dikke kussen voor iedereen!!

Juf Ria

Hallo allemaal,

Heerlijk om te lezen dat jullie ook zo genoten hebben van de trektocht.Door jullie verhalen komen bij mij de herinneringen aan Peru ook weer boven.Ik heb daar de Inca-trail gelopen.Daardoor weet ik ook hoe moeilijk het is als je op hoogte loopt.Ik vind het dan ook heel erg knap van jullie dat je daar zelfs kunt voetballen.
Op school zijn we druk bezig met de voorbereiding van de BVM dag.Jammer dat jullie niet mee kunnen hollen want volgens mij is jullie conditie heel erg goed.
We hebben ook een Inca meneer uit Peru die nu in Nederland woont uitgenodigd om iets over zijn land te vertellen.Jullie weten dat natuurlijk al lang.
Ik zal jullie (via de mail van papa en mama) de grote Peru quiz die wij van Ninos hebben gekregen toesturen.Voor jullie is het denk ik een makkie.....

Groetjes aan de hele familie en heel veel plezier in Peru.

jarne

8 juni moet ik avondvierdaagse lopen en ik hoop dat je snel weer in nederland bent